Wyroby tradycyjne
marynata do szynek

Płyny do mycia naczyń,
mydła, dezynfekcja

Lideretta
i mieszanki smakowe

Płyny do zmywarek,
płyny myjące, nabłyszczacze

Mieszanki przyprawowe do kebabów

Nr asort. ASORTYMENT Dozowanie
1201 KEBAB MIELONY MD 25-30g/1 kg
1205 GARAM MASALA 20g/1kg
1228 PRZYPRAWA DO KEBABU MIELONEGO 30g/1kg
1237 KEBAB ORIENT 23g/1kg
1241 PRZYPRAWA DO KEBABU MD 15-20g/1kg
1249 KEBAB IZMIR 23g/1kg
1250 KEBAB SUPER 30g/1kg
1251 KEBAB ANTALIA 25-30g/1kg
1252 KEBAB ANKARA 30g/1kg
1253 KEBAB BEYSAN 25-30g/1kg
1257 KEBAB ERKAM 30g/1kg
1258 KEBAB ZIELONY 25-30g/1kg
1260 SZARMA 23g/1kg
1268 PRZYPRAWA SMAKOWA DO KEBABÓW 22-30/1kg
1267 KEBAB MIELONY DONER 25-30g/kg
1274 BEST DONER DO INDYKA 30g/1kg
1278 KEBAB KROYDA 30g/1kg
1279 KEBAB MIELONY SMAK 30G/KG
1282 KEBAB OLIMPOS 30g/1kg

Przyprawy do kebaba

Kebab to jedno z najpopularniejszych dań fast foodowych serwowanych praktycznie we wszystkich miastach w Polsce. Klienci lokali gastronomicznych uwielbiają ten przysmak między innymi za korzystny stosunek ceny do wielkości porcji oraz zrównoważone smaki. Kebab bowiem łączy w sobie wszystko to, co powinno znaleźć się na talerzu – węglowodany, mięso, warzywa, a także sosy łączące ze sobą wszystkie składniki. Przekonaj się, że kebab niejedno ma imię i jak wiele zależy od odpowiedniej mieszanki przypraw.

Szeroki wybór mieszanek do kebaba – oferta mieszalni przypraw

Tradycyjny kebab przybył do nas z Turcji i w różnych regionach bywa inaczej nazywany. Warto także wiedzieć, że istnieje ponad dwadzieścia odmian potrawy, w których stosuje się różne mieszanki przypraw, sosy czy rodzaje pieczywa. Głównym elementem tradycyjnego, oryginalnego kebaba jest mocno doprawiona baranina – w Polsce zamiast niej często serwuje się kurczaka lub wołowinę, aby trafić w gusta smakowe jak największej liczby gości. Kluczowe jednak jest to, w jaki sposób przyrządza się mięso. Niezależnie od jego pochodzenia, opiekane jest na pionowym rożnie, z którego następnie jest skrawane w charakterystyczne kawałki. Prowadzisz lokal szybkiej obsługi lub food truck, w którym serwujesz tradycyjne dania kuchni tureckiej? Zapoznaj się z ofertą naszej mieszalni przypraw!

Co oprócz przypraw musi się znaleźć w dobrym kebabie?

Skrawane z pionowego rożna mięso podawane jest w towarzystwie rozmaitych surówek i sosów, a tradycyjnym dodatkiem jest także owczy ser. Całość serwuje się w macy, picie, bułce lub innym rodzaju pszennego pieczywa. W najlepszych restauracjach specjalizujących się w kebabie dostępnych jest wiele różnych sosów – zarówno tych łagodnych, jak i pikantnych. Popularną wariacją na temat tej tureckiej potrawy jest też kebab na talerzu, czyli połączenie mięsa, surówek i sosów nie z bułką, a frytkami. Aby jednak smak dania był jak najbardziej zbliżony do oryginalnego, należy zastosować specjalną kompozycję przypraw charakterystycznych dla kuchni tureckiej. Nie musisz jednak samodzielnie tworzyć mieszanki – skorzystaj z bogatej oferty naszej mieszalni przypraw!

Jakie przyprawy należy dodać do kebaba, aby najlepiej smakował?

Kebab jest daniem orientalnym, w którym dominuje inna gama przypraw niż w przypadku tradycyjnej kuchni polskiej. Kompozycje przeznaczone do baraniny w bułce obejmują między innymi słodką paprykę, gorczycę, ziarna kolendry, jałowiec, rozmaryn, czarny pieprz, kmin rzymski, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, ziele angielskie, chilli czy goździki. Poszczególne składniki miesza się ze sobą w różnych proporcjach, dzięki czemu możliwe jest uzyskanie zupełnie innego smaku z zastosowaniem tych samych przypraw. Zachęcamy do wypróbowania wszystkich kompozycji dostępnych w ofercie naszej mieszalni. Zróżnicowane mieszanki doskonale sprawdzą się do przygotowania poszczególnych odmian tureckiego kebaba. Zapraszamy do składania zamówień, a w przypadku pytań – do kontaktu z obsługą sklepu!

Wykonanie: dobrepiksele.eu
Facebook
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Twitter