Mieszanki przyprawowe do kebabów
Nr asort. | ASORTYMENT | Dozowanie |
1201 | KEBAB MIELONY MD | 25-30g/1 kg |
1205 | GARAM MASALA | 20g/1kg |
1228 | PRZYPRAWA DO KEBABU MIELONEGO | 30g/1kg |
1237 | KEBAB ORIENT | 23g/1kg |
1241 | PRZYPRAWA DO KEBABU MD | 15-20g/1kg |
1249 | KEBAB IZMIR | 23g/1kg |
1250 | KEBAB SUPER | 30g/1kg |
1251 | KEBAB ANTALIA | 25-30g/1kg |
1252 | KEBAB ANKARA | 30g/1kg |
1253 | KEBAB BEYSAN | 25-30g/1kg |
1257 | KEBAB ERKAM | 30g/1kg |
1258 | KEBAB ZIELONY | 25-30g/1kg |
1260 | SZARMA | 23g/1kg |
1268 | PRZYPRAWA SMAKOWA DO KEBABÓW | 22-30/1kg |
1267 | KEBAB MIELONY DONER | 25-30g/kg |
1274 | BEST DONER DO INDYKA | 30g/1kg |
1278 | KEBAB KROYDA | 30g/1kg |
1279 | KEBAB MIELONY SMAK | 30G/KG |
1282 | KEBAB OLIMPOS | 30g/1kg |
Przyprawy do kebaba
Kebab to jedno z najpopularniejszych dań fast foodowych serwowanych praktycznie we wszystkich miastach w Polsce. Klienci lokali gastronomicznych uwielbiają ten przysmak między innymi za korzystny stosunek ceny do wielkości porcji oraz zrównoważone smaki. Kebab bowiem łączy w sobie wszystko to, co powinno znaleźć się na talerzu – węglowodany, mięso, warzywa, a także sosy łączące ze sobą wszystkie składniki. Przekonaj się, że kebab niejedno ma imię i jak wiele zależy od odpowiedniej mieszanki przypraw.
Szeroki wybór mieszanek do kebaba – oferta mieszalni przypraw
Tradycyjny kebab przybył do nas z Turcji i w różnych regionach bywa inaczej nazywany. Warto także wiedzieć, że istnieje ponad dwadzieścia odmian potrawy, w których stosuje się różne mieszanki przypraw, sosy czy rodzaje pieczywa. Głównym elementem tradycyjnego, oryginalnego kebaba jest mocno doprawiona baranina – w Polsce zamiast niej często serwuje się kurczaka lub wołowinę, aby trafić w gusta smakowe jak największej liczby gości. Kluczowe jednak jest to, w jaki sposób przyrządza się mięso. Niezależnie od jego pochodzenia, opiekane jest na pionowym rożnie, z którego następnie jest skrawane w charakterystyczne kawałki. Prowadzisz lokal szybkiej obsługi lub food truck, w którym serwujesz tradycyjne dania kuchni tureckiej? Zapoznaj się z ofertą naszej mieszalni przypraw!
Co oprócz przypraw musi się znaleźć w dobrym kebabie?
Skrawane z pionowego rożna mięso podawane jest w towarzystwie rozmaitych surówek i sosów, a tradycyjnym dodatkiem jest także owczy ser. Całość serwuje się w macy, picie, bułce lub innym rodzaju pszennego pieczywa. W najlepszych restauracjach specjalizujących się w kebabie dostępnych jest wiele różnych sosów – zarówno tych łagodnych, jak i pikantnych. Popularną wariacją na temat tej tureckiej potrawy jest też kebab na talerzu, czyli połączenie mięsa, surówek i sosów nie z bułką, a frytkami. Aby jednak smak dania był jak najbardziej zbliżony do oryginalnego, należy zastosować specjalną kompozycję przypraw charakterystycznych dla kuchni tureckiej. Nie musisz jednak samodzielnie tworzyć mieszanki – skorzystaj z bogatej oferty naszej mieszalni przypraw!
Jakie przyprawy należy dodać do kebaba, aby najlepiej smakował?
Kebab jest daniem orientalnym, w którym dominuje inna gama przypraw niż w przypadku tradycyjnej kuchni polskiej. Kompozycje przeznaczone do baraniny w bułce obejmują między innymi słodką paprykę, gorczycę, ziarna kolendry, jałowiec, rozmaryn, czarny pieprz, kmin rzymski, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, ziele angielskie, chilli czy goździki. Poszczególne składniki miesza się ze sobą w różnych proporcjach, dzięki czemu możliwe jest uzyskanie zupełnie innego smaku z zastosowaniem tych samych przypraw. Zachęcamy do wypróbowania wszystkich kompozycji dostępnych w ofercie naszej mieszalni. Zróżnicowane mieszanki doskonale sprawdzą się do przygotowania poszczególnych odmian tureckiego kebaba. Zapraszamy do składania zamówień, a w przypadku pytań – do kontaktu z obsługą sklepu!
Kategorie produktów